Ali Soylu Anadolu İmam Hatip Lisesi

0462 231 15 05 Dahili Müdür/13
1 Nolu Erdoğdu Mahallesi Şehit Osman Ertosun Caddesi, No 6, Ortahisar/ TRABZON
Vizyon
Vizyonumuz, öğrencisi olmanın "ayrıcalık" olduğu, eğitimde marka bir okul olmaktır.
Misyon
İnsana, düşünceye, inanca saygılı, bilen ve bildiklerini davranışa dönüştürebilen, ahlaklı, kendine güvenen, çağın şartlarına uyum sağlarken kültürel mirasına da sahip çıkan ERDEMLİ bireyler yetiştirmek.
Başarılar
2023-2024 Öğretim Yılında; 1-) Erkek Güreşte Trabzon 1.liği, 2-) Erkek Güreşte Bölge 1.liği, 3-) Kadın Boksta Trabzon 1. liği, 2022-2023 Öğretim Yılında; 1-) Erkek boksta Türkiye 3.lüğü, 2-) Erkek boksta Trabzon 1.liği, 3-) Kadın boksta Trabzon 1.liği, 4-) Erkek güreşte Trabzon 1.liği, 5-) Okursuz Kütüphane Kalmasın şiir yarışması Trabzon 3.lüğü, 2021-2022 Öğretim Yılında; 1-) Şiir yarışması Trabzon 2.liği, 2-) Kompozisyon yarışması Trabzon 1.liği, 3-) Kompozisyon yarışması Trabzon 3.lüğü, 4-) Erkek güreşte Trabzon 1.liği 2019-2020 Öğretim Yılında; 1) İmam Hatip Liseleri Arası "Genç Sesler Musiki Yarışması” il birinciliği, 2) TÜBİTAK 51. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Erzurum Bölge Sergisine Sosyoloji alanında 1 projeyle katılım, 3) Liseler Arası 65 kg B Genç Erkekler Kategorisi Bilek Güreşi Turnuvasında il birinciliği, 4) Liseler Arası 70 kg A Genç Erkekler Kategorisi Bilek Güreşi Turnuvasında il üçüncülüğü, 5) İstanbul Uluslararası Karate Şampiyonasında uluslararası düzeyde üçüncülük, 6) Okullar Arası Karate Turnuvasında il birinciliği, 7) İmam Hatip Liseleri Arası "Genç Bilaller Ezan Okuma" Yarışmasında il üçüncülüğü, 8) "Atatürk yüreğimde yaşıyor. "konulu kompozisyon yazma yarışmasında il ikinciliği dereceleri elde edilmiştir. 2018-2019 Öğretim Yılında; 1) Gürcistan´ın Kutaisi şehrinde yapılan "Uluslararası Boks Turnuvasında" 75 kg kategorisinde uluslararası düzeyde birincilik, 2) Türkiye Okul Sporları Genç Erkekler Kategorisi Boks Şampiyonasında ulusal düzeyde ikincilik, 3) Bitlis Tatvan´da düzenlenen Türkiye Muay Thai Şampiyonası ulusal düzeyde birincilik, 4) Türkiye Okul Sporları Wushu/ Sanda Şampiyonası +85 kg´da kategorisinde ulusal düzeyde üçüncülük, 5) TÜBİTAK 50. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Erzurum Bölge Yarışmalarına 5 projeyle katılım hakkı ve tarih alanda 1 bölge üçüncülüğü, 6) Gençler A, B (Erkek) Boks İl Birinciliği final müsabakası 70 kg kategorisinde il birinciliği & il ikinciliği, 7) Okul sporları kick boks alanında kızlar kategorisi müsabakalarında 50 kg´da il birinciliği, 55 kg´da il birinciliği, 70 kg´da il birinciliği, 8) Okul sporları kick boks 70 kg erkekler kategorisi müsabakalarında il birinciliği, 9) Okul sporları karate alanında 63 kg erkekler kategorisi müsabakalarında il birinciliği, 10) "Kahraman Atatürk" konulu kompozisyon yazma yarışmasında il birinciliği, 11) 24 Kasım Öğretmenler Günü Temalı Şiir Yazma Yarışması il üçüncülüğü dereceleri elde edilmiştir. 12)
Kütüphane Kitap Sayısı :2050
08.30-15.30
Yaya,Belediye otobüsü ve dolmuş
1 Nolu Erdoğdu Mahallesi, Şehit Osman Ertosun Caddesi, No 6, Ortahisar/ TRABZON
0 Km - İlçe Merkezi
Proje Çalışmaları
1) Okulumuz, 2019 Fuat Sezgin Yılı Anısına "Büyük Çağ" adlı projeyi yürütmektedir. Projemiz, Gençlik Projeleri Destek Programı (2019-1) kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenmektedir. Projeyle gençlerimizi hem akranları ile hem sosyal çevresiyle işbirliği yapmak ve iletişim kurmak, kültür ve sanat yoluyla toplumla bütünleşmelerini sağlamayı ve bu süreçte işbirliği, girişimcilik, yaratıcı ve eleştirel düşünme ve dijital beceriler gibi yenilikçi beceriler kazanmalarını ve kültürel mirasına sahip çıkmalarını sağlamak amaçlanmaktadır. 2) Okulumuz (proje ortağı), Trabzon Sosyal Bilimler Lisesinin(proje sahibi) ve diğer katılımcı okulların işbirliğiyle Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Projeleri Destekleme Programı çerçevesindeki desteğiyle "Sevgi Anadilimiz" projesi gerçekleştirildi. Projeye okulumuzdan mülteci çocuklar, diğer proje ortağı okullardan ise işitme engelli öğrenciler katıldı. Projede dezavantajlı grupların ve proje yürütücüsü öğrencilerin katılımıyla resim, müzik ve kısa film atölyeleri oluşturuldu. Ortağı olduğumuz ve dezavantajlı grupların topluma adaptasyonunu amaçlayan etkinliklerin hayata geçirildiği Sevgi Anadilimiz projesinde resim atölyesi çalışmaları okulumuzda sürdürüldü.