Etiket Sonuçları: şehit

18 Mart Şehitler Günü vesilesi ile öğrencilerimizle Gazilerimizi bir araya getirdik. Soru cevap şeklinde geçen etkinlik oldukça duygulu ve etkili  geçti. Bu vesileyle geçmişten bugüne toprağa düşen tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve dualarla anıyoruz.

18 Mart Şehitler Günü vesilesi ile öğrencilerimizle beraber Trabzon Şehitlik mezarlığını ziyaret ederek Kur'an okuyup dua ettik. Bu vesileyle geçmişten bugüne toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve dualarla anıyoruz.

Muhteşem bir program oldu.

MEHTERAN KONSERİ ile Kut'ül Amare Zaferi'nin 107.yıldönümünü kutladık. Şehitlerimizi andık.

Kut'ül Amare Zaferi kutlama ve şehitlerimizi anma töreni ile Mehteran Konseri etkinliğini düzenleme organizasyonunda emek harcayan başta Kişisel Verileri Koruma Kulübü öğretmeni Ayşe Kamber olmak üzere tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederken davetimize icabet eden misafirlerimize de teşekkür ediyor saygılar sunuyoruz.

alisoyluaihl.meb.k12.tr

"Erdemli Nesiller İçin Varız"

"Allah yolunda öldürülenleri sakın ölü sanmayın. Bilakis onlar diridirler; Allah’ın, lütuf ve kereminden kendilerine verdikleri ile sevinçli bir halde Rableri yanında rızıklara mazhar olmaktadırlar.

Arkalarından gelecek ve henüz kendilerine katılmamış olan şehit kardeşlerine de hiçbir keder ve korku bulunmadığı müjdesinin sevincini duymaktadırlar.

Onlar, Allah’tan gelen nimet ve keremin; Allah’ın, müminlerin ecrini zayi etmeyeceği müjdesinin sevinci içindedirler.” (Âl-i İmrân, 169-171)

Git evladım yıllarca ben oğulsuz kalayım,

Şu yaralı bağrıma kara taşlar çalayım,

Hadi yavrum hadi git ya gazi ol ya şehit.

Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası etkinligimizde Sülüklü Şehitler Mezarlığını ziyaret ederek tüm şehitlerimizi kabri başında andık.

Öğrenciler şehitlerimizin kabri başında Kur'an-ı Kerim ve Yasin-i Şerif okudular, dua ettiler." Akabinde  Diyarbakır'da şehadet şerbeti içen özel harekat polisimiz Akın ÇELEBİ'nin saygıdeğer babasıyla hasbihal ettik.

Bu vesileyle vatan uğruna şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizin geride kalan aileleri ve yakınlarının her türlü sıkıntılarında yanlarında olduğumuzu bu vesileyle tekrar belirtmek istiyoruz. Onlar bizlere şehitlerimizin emanetleridir.”

Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Şehitlik Ziyaretini organize eden Mesleki Tatbikat Külübü öğretmenlerimiz Sumeyye Erol Bülbül ve Büşra Bülbül Tosun' a çok teşekkür ediyoruz.

alisoyluaihl.meb.k12.tr

18 Mart 1915'te Mehmetçiğimiz, Birinci Dünya Savaşı'nın Çanakkale Cephesi'ndeki ilk büyük zaferini kazandı. Bu tarihin seneidevriyesi tüm ülkemizde 18 Mart Çanakkale Zeferi ve Şehitler Günü olarak anılmaktadır.

Bu yıl da okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zeferi ve Şehitler Günü ile ilgili çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Etkinliklerde görev alan tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunarız.